Сабақ Бөлім: Кестеден тыс көбейту және бөлу



бет1/11
Дата23.02.2022
өлшемі2.69 Mb.
#26224
түріСабақ
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

Қазақстан Республикасының Білім және ғылым министрлігі

«------------------------ орта мектебі» КММ



Қысқа мерзімді жоспар

      Математика 1-сабақ

Бөлім:

Кестеден тыс көбейту және бөлу

Мұғалімнің аты-жөні




Күні:




Сынып: 3

Қатысушылар саны:

Қатыспағандар саны:

Сабақтың тақырыбы

Тиімді есептеу

Оқу бағдарламасына сәйкес оқыту мақсаттары

3.1.2.3** көбейтудің үлестірімділік, терімділік қасиеттерін тиімді есептеулер жүргізу үшін қолдану

Сабақтың мақсаты

Барлық оқушылар: тиімді есептеулер жүргізу үшін көбейту мен бөлудің қасиеттерін қолдана алады.

Көптеген оқушылар: тиімді есептеу тәсілдерін түсіндіре алады.

Кейбір оқушылар: тақырыпқа сай тапсырмалар құрастыра алады.

      Сабақтың барысы

Сабақтың кезеңі/ уақыт

Педагогтің әрекеті

Оқушының әрекеті

Бағалау

Ресурстар

Ұйымдастыру,

өзін –


өзі тексеру
3 мин

Ынтымақтастық атмосферасын қалыптастыру мақсатында жаттығулар жасайды.

Топқа бөліну «Таңдау» әдісімен фигуралар суретін алғызу арқылы жүреді.

Жаңа тақырыпты ашу «Керме жіп» әдісімен өтеді:

-Керме жіптегі парақшаларда берілген тапсырмаларды орындап, парақшаларды аударсаңдар бүгінгі сабақ тақырыбы шығады.

250:50 360:60 810:9

30*40 120*5 14*20

630:7 720:80 640:8

45*8 70*200 300*40

480:6

-Керме жіпте қандай сөз шықты? (Тиімді есептеу)



- Ендеше бүгінгі сабағымызда не істейміз?

Ширату жаттығуларын жасайды.

Топқа бірігеді.

Тапсырмаларды орындайды.

-Тақырыпты ашады.



«Ауызша мадақтау» әдісімен бағалау. Жауабын толықтыру, тиімді кері байланыс жасау.



Жаңа білім

17 мин


2 мин

Бекіту


18 мин



(Ұ, Д) 1- тапсырмада дәптермен жұмыс жүзеге асады.

1)Көбейту қасиеттерінің әріптермен таңбалануына қара және өз мысалыңмен түсіндір. Төмендегі әрбір қасиетті дәлелдеу үлгісін пайдалан.





Тиімді есептеу үшін көбейту мен бөлудің қасиеттері қолданылады.


2) Досыңмен ойна. Әр сандықшадан бір-бір өрнектен алып отыр. Олардың мәнін қос. Алынған өрнектерді жаз, 5 минуттың ішінде кім көп есептеп үлгерді?

100*3+60*7=300+420=720

14*10+80*5=140+400=540

5*40+5*30=200+150=350

3) Өрнектердің мәнін тап. Олардың барлығын әртүрлі тәсілмен шығаруға бола ма?

(15+21):6=36:6=6

(120+20):10=140:10=14

(14+21):7=35:7=5

(300+60):9=360:9=40

(10+22):4=32:4=8

(100+200):3=300:3=100



Достарыңызбен бөлісу:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11




©emirsaba.org 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет